Balaton Borgaléria

8229 Csopak, Simoga köz 2.

+36 30 458 7778

info@borkuria.hu

www.balatonborgaleria.hu

A Balaton Borgaléria 2007. július 28-án nyitotta meg első üzletét Balatonfüreden, a Zákonyi Ferenc sétányon, ami a Balatonfüred-Csopaki borvidék központja. Városunk 1987 óta büszke tulajdonosa a "Szőlő és bor nemzetközi városa" címnek, amely rangot a világon csak 137 település tudhatja magáénak. Hagyománytisztelő, de fejlődő borvidéken járunk. Ezt jelképezi logónkban a szőlőfürt és mottónk, a "Tradíció és harmónia".

Hitvallásunk, hogy kizárólag balatoni borokat forgalmazzunk és népszerűsítsük a Balaton sokszínű borvilágát. Úgy gondoljuk, hogy a Balatoni Borrégió területén megtermelt borok még nem kellően ismertek és elismertek. A Balaton Borrégióhoz az ország 22 borvidékéből 6 tartozik, a Balatonfüred-Csopaki, a Badacsonyi, a Somlói, a Balaton-felvidéki, a Balaton-melléki (volt Zalai) és a Balatonboglári borvidék.

Termékválasztékunkhoz éppúgy hozzátartoznak a patinás pincészetek méltán híres borai, mint a nagyközönség számára még kevésbé ismert borászok, borászatok kiváló termékei.

Ki ne hallott volna a balatoni borvidékek tradicionális fajtáiról. A csopaki Olaszrizlingről, a badacsonyi Szürkebarátról ? Badacsony folyékony aranyáról ? amelyet külföldön Pinot Gris néven ismernek, a Kéknyelűről, a híres bazalt hegyen ? a Somlón ? termelt Juhfarkról, amelyet a "nászéjszakák borának" is titulálnak, valamint a balatonboglári borvidékről származó finom, bársonyos vörös borokról, a Merlotról és a Kékfrankosról.

Kereskedésünk kínálatával lefedjük a Balaton gazdag fajtaválasztékát. Fehér fajták: olaszrizling, rajnai rizling, chardonnay, szürkebarát, sauvignon blanc, pinot blanc, muscat ottonel, tramini, juhfark, kéknyelű, semillon, sárgamuskotály, Irsai Olivér Vörös fajták: kékfrankos, cabernet sauvignon, merlot, zweigelt, pinot noir, syrah.

Termék választékunk jelentős részét a minőségi balatoni borok adják, azonban emellett a gyümölcs pálinkák, prémium szeszesitalok és pezsgők is megtalálhatóak kínálatunkban, ami a folyékony élvezetet illeti. Az újabb trendeknek, illetve a vásárlási szokások változásának megfelelően, kínálunk még csokoládé különlegességeket, szarvasgombából készült termékeket, szivarokat, a borkóstoláshoz nélkülözhetetlen professzionális eszközöket, kiegészítőket, valamint a szakmai elméleti felkészültség szakkönyveit és folyóiratait.

Mivel mi szeretjük a balatoni borokat és a balatoni tájat is gyönyörűnek és Magyarországon egyedülállónak tartjuk, szeretnénk másokkal is megszerettetni és megismertetni ennek a páratlan régiónak a palackba zárt kincseit. Azt a célt valósítjuk meg, hogy a Balatoni Borrégió területén megtermelt összes fajta bort bemutatjuk vásárlóinknak, a termőhelyi specialitásokkal, különböző íz- és aroma gazdagsággal. Így lehetséges az, hogy egyes fajtákból, mint például az olaszrizlingnél, tíznél is több íz változatot kínálunk.

Tevékenységünk bővítéseként 2009 tavaszán megnyitottuk balatoni borlogisztikai központunkat Csopakon, a Suly-féle kúriában, Balaton Borkúria néven, ezzel is támogatva a balatoni pincészeteket, egy helyben megvalósított régiós képviselettel.

Szaküzleteink:

Balatonfüred: Zákonyi Ferenc sétány 4. (Hotel Silver Resort udvar)
Széchenyi út 55. (TESCO üzletsor)
Tihany: Rév utca 3. (Club Hotel Tihany)
Telefon: +36 30 458 7778
Honlap: www.balatonborgaleria.hu

Cégközpontunk, kis- és nagykereskedésünk:

Balaton Borkúria, 8229 Csopak, Simosa köz 2.
Telefon/Fax: +36 87 446 022
Honlap: www.borkuria.hu

Balatonfüred és környéke borút egyesület

Balatonfüred-csopaki borvidék

Balatonfüred-Csopaki körzet