Huszár Vendéglő és Vendégház

8242 Örvényes, Malom utca 11.

+36 20 9517 257

huszar@huszar.info

www.huszar.info

Fotó: Kálmán Andrea

A forgalmas észak-balatoni út - a 71-es - áthalad Örvényesen. Sokan csak átsuhannak ezen az ősi településen anélkül, hogy rápillantanának, netán megállnának megnézni a barátságos hely nevezetességeit.

Néhány méterre az úttól látható a falu legismertebb műemléke, a vízi malom. Erről már 1055-ben említést tesznek a tihanyi apátság birtokainak összeállításakor. Azóta is folyamatosan üzemel, fontos ipartörténeti emlék, melyet csoportos és egyéni kirándulók ezrei látogatnak évente. Tihanytól hét kilométerre a műemlék-vízimalom szomszédságában áll vendéglőnk. Kétszer negyven fős különteremben és a száz fős fedett teraszon várjuk kedves vendégeinket. Konyhánk alapvetően magyaros jellegű, balatoni halfélékből bőséges választékot kínálunk és a nemzetközi ételválasztékunk is kielégítő.

Ételeinkhez a jellegzetesen zamatos helyi borokat - köztük a sajátjainkat is - ajánlunk. Büszkék vagyunk borlovagrendünk zászlós borára, olaszrizlingünkre, de fiatalos rizlingszilváni borunkra is. A Pannon-tenger réteges üledékeiből táplálkozó szőlők gömbölyű ízvilágot eredményeznek. A borok kóstolásánál javasoljuk azok összehasonlítását, egymás utáni bírálatát, mely a gyakorlatlan vagy kezdő borkóstolót is fogyasztóink táborába csalogathatja. Fejlődésünk érdekében a bírálatot szívesen fogadjuk.

Az étteremben üdülési csekket, étkezési utalványt is elfogadunk. Balatoncard-dal rendelkező vendégeinknek kedvezményt biztosítunk. A számla bankkártyával is kiegyenlíthető. A vendéglő április 1.-től november 5-ig várja szeretettel a betérő megfáradt, éhes, szomjas vendégeket.

A teraszról ráláthatunk a saját ingyenes parkolóra, a fedett kerékpártárolóra, a gyermekjátszótérre. A balatoni bringakörút vendéglőnkkel határos, vendégeink kerékpárjaikat a fedett tárolóba az étteremből jól láthatóan helyezhetik el, míg az étterem szolgáltatásait igénybe véve felfrissülnek. Tavaly avattuk fel a 26,2 kilométerkövet, ami a balatonalmádi kiinduló ponttól való távolságot jelzi. Betérő vendégeinknek kényelmes szállást ajánlunk Vendégházunkban, amely mozgáskorlátozottak pihenésére is alkalmas. A szállás egész évben alkalmas vendégfogadásra és tizenkét fő egyidejű befogadására.

Dörgicse és Környéke Borút Egyesület

Balatonfüred-csopaki borvidék

Balatonfüred-Csopaki körzet