Balatoncsicsó

8272 Balatoncsicsó, Fő utca 25.

+36 70 533 5209

k3315@koznet.hu

www.balatoncsicso.hu

Fotó: Kálmán Andrea

Balatoncsicsó a Balaton északi partjától alig 8 km-re, a Nivegy-völgy közepén fekvő 220 fős falucska rendezett utcáival, szőlőhegyeivel a régi borospincék oromzataival, melynek hangulatát emeli az itt élő emberek jó indulata, vendégszeretete, a példásan művelt szőlők látványa, a természet szépsége és sok helyütt érintetlenségét, a nyugalmat árasztó dombok, erdők, melyeket bebarangolva ritka harmónia keríti hatalmába az embert.

Akik Balatoncsicsóra látogatnak szívesen kóstolják meg a messzeföldön híres juhfark szőlő tüzes borát, melyhez a gyönyörű környezetben fekvő borospincék gazdái kínálnak kikapcsolódást. Természetesen tudjuk, hogy maga a táj szépsége az épített környezet nem elegendő az idelátogatónak. Szükség van a személyes élményre is: Találkozás az itt élő emberekkel, a majd nyolc évtizede itt élő szőlőművelővel, a másfél évtizede letelepedett mérnökkel, nemzetiségi kultúránk utolsó élő "történelem könyveivel", a község gyönyörű lakóparkjában letelepedett családokkal.

Örömteli módon egyre növekszik azok száma, akik visszatérő vendégekké válnak, sokan vásárolnak a szőlőhegyen pincét, házat a faluban, büszkén elmondva barátainak, hogy szinte mesébe illő, nyugalmat árasztó, szorgalmas emberek lakta faluban lett "bebíró".

Zánka - Nivegy - völgyi Borút Egyesület

Balatonfüred-csopaki borvidék

Zánkai körzet