Óbudavár

8272 Óbudavár, Fő u. 18.

+36 87 479 099

www.obudavar.hu

Óbudavár nemcsak Veszprém megye, de az ország egyik legkisebb települése is a maga 60 fős lakosságával. Községünk a Balatontól 8 km-re a festői szépségű Nivegy-völgy északi csücskében fekszik, Zánka és Nagyvázsony települések között félúton. Erdők, rétek, szőlő-területek, hegyek, völgyek ölelik körbe. A rendezett környezet, a jó levegő, a gyönyörű panoráma nagyszerű túrákat tesz lehetővé a környéken.

A faluban is akad bőven látnivaló. A műemléki római katolikus templom 1836-ban épült, pontos mását 2000-ben szentelték fel a Szentendrei Néprajzi Múzeumban. Másik figyelemre méltó műemlékünk a Mosóház. Egy boltíves pince-épület, melyben egy forrás ered. A régi időkben itt mostak a falu asszonyai.

A 2007-ben átadott Szent-Márton Pihenőpark - melynek része a Mosóház is - kiváló terepet nyújt családi, szabadidős programokra. Számos pad, asztal, tűzrakó hely teszi lehetővé a szabadidő kellemes eltöltését.

Itt áll a község 2006-ban felszentelt emlékműve is, valamint innen indul az erdei-tornapálya nyolc állomással, mentén egy különleges fákból álló fasorral.

Zánka-Nivegy-völgyi Borút Egyesület

Balatonfüred-csopaki borvidék

Zánkai körzet